Podstawowe wyposażenie przyczep gastronomicznych

Pieniądze i biznes
info-market
Podstawowe wyposażenie przyczep gastronomicznych
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Obecnie w naszym kraju przyczepy gastronomiczne są niezwykle popularne. Towarzyszą każdej większej imprezie plenerowej, można je również spotkać w dużych miastach w okolicy biurowców, ale goszczą również w mniejszych miejscowościach. Przyrządzane i sprzedawane w nich jedzenie jest przeznaczone na wynos, często jest niebanalne, rzadko dostępne w innych lokalach gastronomicznych.

Konieczne sprzęty w przyczepie

Aby było możliwe przygotowanie posiłków  potrzebne są sprzęty kuchenne, praktyczne i zgodne z zaleceniami Sanepidu.  Wyposażenie takie powinna posiadać każda przyczepa gastronomiczna producent musi zadbać o nie i dopasować je potrzeb klienta. Jego zaletą powinna być wysoka jakość i funkcjonalność. Dobór urządzeń uzależniony jest od rodzaju potraw jakie będą przygotowywane.

W każdym przypadku będą potrzebne szafki i blat roboczy, najczęściej stosuje się te wykonane ze stali nierdzewnej. Poza tym konieczne jest zamontowanie lodówki, w której będą przechowywane produkty. Bardzo ważna jest też umywalka do mycia rąk i zlewozmywak z podłączoną wodą ciepłą i zimną. Bez tych podstawowych sprzętów żadna przyczepa nie uzyska zgody do wykonywania usług gastronomicznych.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Jakie kosmetyki poprawią stan skóry pod oczami?
Jakie kosmetyki poprawią stan skóry pod oczami?
Skóra pod oczami charakteryzuje się dużą delikatnością, dlatego wymaga zupełnie innej pielęgnacji aniżeli skóra na pozostałym obszarze twarzy. Jeżeli nie […]
Polecamy