W jakim celu wykorzystywane są stoły chłodnicze w pizzeriach?

W jakim celu wykorzystywane są stoły chłodnicze w pizzeriach?

Profesjonalne pizzerie nie przez przypadek robią znacznie lepszą pizzę niż ta, którą przygotowujemy w domu. Wynika to z wielu czynników, takich jak jakość składników czy specjalne piece. Dużą rolę odgrywa jednak także odpowiednie miejsce do pracy, którym często jest stół chłodniczy. W jakim celu są one wykorzystywane w pizzeriach i w jakiej cenie można je kupić? 

Zastosowanie stołu chłodniczego 

Stoły chłodnicze mają całkiem szerokie zastosowanie i nie służą jedynie do gniecenia na nich ciasta. Najważniejszą ich właściwością jest funkcja chłodzenia. Zanim składniki trafią do pieca nie mogą dostosować się do temperatury otoczenia. Dopiero co wyciągnięte z lodówki muszą utrzymywać przez dłuższy czas swój aktualny stan. Dzięki dużej wytrzymałości stołu składniki można swobodnie siekać i kroić, bez użycia żadnych podstawek. Wymiary pozwalają na umieszczanie na nim nieograniczonej liczby przedmiotów. 

Różne rodzaje stołów chłodniczych 

Stoły chłodnicze mogą się od siebie nie tylko wymiarami. Jak można przekonać się na stronie https://www.unigastro.pl/pol_m_RODZAJ-LOKALU_PIZZERIA_Stoly-chlodnicze-do-pizzy-2523.html, istnieją wersje z dużą liczbą drzwi i dodatkowymi przegrodami. Stół trzeba dostosować w zależności od wielkości pizzerii. Przy większym zapotrzebowaniu na pizzę przyda się każdy dodatkowy fragment przestrzeni. Warto więc zainwestować w modele z dodatkową nadstawką, która umożliwia jeszcze sprawniejsze przygotowanie składników. Najlepiej inwestować w stoły ze stali nierdzewnej, ewentualnie granitu lub marmuru. Bardzo przydatną funkcją jest również opcja oszraniania powierzchni.  

Opublikowano w

InfoMarket

InfoMarket jest serwisem informacyjnym dla konsumentów, przedsiębiorców, dla chcących dbać o zdrowie i dobrze gospodarować finansami - ogólnie dla każdego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziewięć + 4 =